Gezond en lekker, dat kan gemakkelijk samen. Met kook- en smaaklessen willen we de leerlingen kennis en vaardigheden over voeding en gezondheid bijbrengen. We willen ze prikkelen om als het om eten gaat bewustere keuzes te maken. Een gezonde kapsalon is in een handomdraai gemaakt. En onze bonenburger wint aan populariteit. In deze lessen koppelen we de GezondeLunch en de GezondeKantine aan elkaar. Wij geven de kook- en smaaklessen aan leerlingen van het primair onderwijs en het vmbo. Op de OBS Bloemhof krijgen alle groepen meerdere lessen per schooljaar aangeboden. Alle leerlingen van Vakcollege de Hef krijgen uit de onderbouw en de internationale schakelklassen, krijgen een reeks lessen waarin brede smaakontwikkeling en ecowijsheid centraal staan. Op deze manier ontwikkelen ze skills. Van knippen en scheuren, mengen en roeren bij kleuters tot aan hakken met een koksmes bij de jongeren. De bovenbouw leert daarnaast met een oven omgaan. |