GezondeKantine

Foodprint voor de school van de toekomst
We moedigen leerlingen aan een gezonde maaltijd te kiezen. Hiermee stimuleren we een gezonde leefstijl en bieden tools om deze te ontwikkelen en aan te houden. Door de kop-peling van de kantine aan kook- en smaaklessen neemt voedselwijsheid toe.

GezondeKantine
VoedselEducatie010 ontwikkelt op RVC De Hef nieuwe gezonde kantineproducten. De leerlingen gaan bij deze veranderingen een actieve rol spelen. Tijdens kook- en smaaklessen laten we zien welke ingrediënten gebruikt worden en hoe we de producten maken. Doordat we samen met de leerlingen op zoek gaan naar innovatieve en gezonde producten zal er uiteindelijk ook belangstelling en waardering ontstaan voor het nieuwe eten.

Leer- en werkbedrijf
Stagiairs van het VMBO en MBO leren onder begeleiding van koks (erkende leermeesters) maaltijden te bereiden. In deze leeromgeving worden vakkennis en vaardigheden  bijgebracht.

 

 

 

 

 

Scroll to Top