Geschiedenis

Voedseleducatie010 is een spin-off van Rotterdam Vakmanstad. De koks, coördinatoren en souschefs hebben in deze organisatie de afgelopen jaren hun sporen verdiend.  Uitgroeien naar zelfstandigheid was een kwestie van tijd. De organisatie specialiseert zich in het ontwikkelen en aanbieden van gezonde producten.  Gezonde leefstijl stimuleren is onderdeel van onze missie.

De beginjaren
In 2008 is op de OBS Bloemhof een begin gemaakt met de warme lunch voor 300 leerlingen als onderdeel van het traject ‘Fysieke Integriteit’ van stichting Rotterdam Vakmanstad. In de  5 leerlijnen; judo, koken, tuin- filosofie- en technieklessen, oefenen de leerlingen nieuwe skills op fysiek, sociaal en mentaal vlak. De lessen worden gegeven in de leertijduitbreiding van de brede school.
In de jaren daarop zullen meer scholen aansluiten op dit programma. Vanaf 2012 krijgen ook de leerlingen van de Agnesschool een warme lunch aangeboden. Totaal worden op jaarbasis zo’n 72.000 lunches klaargemaakt.

Ouders/hulpmoeders en vrijwilligers helpen dagelijks mee met fruit snijden, uitserveren, opruimen en het begeleiden van groepen. Ook dragen stagiairs van de koksopleiding, niveau 2 van het Albedacollege hun steentje bij. Stagiairs van diverse vmbo’s volgen er een snuffelstage.

Activiteiten
Gedurende de afgelopen jaren is de keuken ook het decor van kook- en smaaklessen, cursussen voor ouders en buurtbewoners, familie- en wijkdiners. In de aangrenzende educatieve tuin met een kas die ook als leslokaal kan dienen zijn behalve tuinlessen ook buurt pluk en stek momenten georganiseerd.

 

 

Scroll to Top